Locaties Leeuwarden Fryslân 2018

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken

Locaties culturele hoofdstad 2018

Hoewel Leeuwarden culturele hoofdstad is vinden niet alle evenementen voor Leeuwarden Fryslân 2018 in Leeuwarden plaats. Veel evenementen vind je in de Leeuwarder binnenstad, maar ook in, onder andere, Drachten, Dokkum, het Bildt, Sneek en plaatsen rondom Leeuwarden. De belangrijkste locaties vind je in ieder geval op deze pagina. 

Stadsschouwburg De Harmonie ( LEEUWARDEN )

De stadsschouwburg van Leeuwarden staat al sinds 1881 garant voor lachen, dansen, meezingen en genieten. Speciaal voor de culturele hoofdstad organiseert de Harmonie in 2018 onder andere voorstellingen van het Nederlands blazersensemble Birds, Brass & Dance en de spectaculaire Rockopera 1000Wishes (werktitel). Kom jij ook genieten in de Harmonie in 2018? 

Binnenstad ( LEEUWARDEN )

Kom jij ook naar gezellig Leeuwarden voor de fantastische culturele hoofdstad events? In de prachtige oude binnenstad van Leeuwarden met haar mooie grachtjes en gezellige winkelstraatjes is het in 2018  één groot feest. De officiele opening en sluiting van LF2018 vinden er plaats. Je komt er de reuzen van Giant Steps tegen, maar ook een stoelendans met 1000 stoelen!

WTC Expo ( LEEUWARDEN )

De fantastische paarden voorstelling ‘De Stormruiter’ vindt in september 2018 plaats in het WTC in Leeuwarden. Het WTC is de ideale omgeving voor een dergelijke grote voorstelling. Je hebt er uitgebreide parkeermogelijkheden en ook een hapje en een drankje mogen bij zo'n leuke avond niet ontbreken. Ga gezellig hangen in de lobby van het WTC hotel, uitgebreid dineren met schitterend uitzicht over Leeuwarden of geniet tijdens de voorstelling van een hapje en een drankje. Je kunt zelfs blijven slapen! 

Fries Museum ( LEEUWARDEN )

De fantastische culturele hoofdstad tentoonstellingen van het Fries Museum wil je natuurlijk niet missen in 2018. Ga jij naar Mata Hari of liever naar M.C. Escher? Wij zouden zeggen: allebei! De twee tentoonstellingen zijn zo verschillend van karakter, maar ze zijn beide uniek. Het leven van de uit Leeuwarden afkomstige danseres en spion Mata Hari en het leven van M.C. Escher, de kunstenaar en graficus die speelde met wiskundige principes hebben een ding gemeen: beide zijn fascinerend en een inspiratiebron voor vele. 

Recreatiegebied De Groene Ster ( LEEUWARDEN )

Denk je dat je festivals alleen maar aan de andere kant van het land vindt? Think again: De Groene Ster is misschien wel het mooiste festivalterrein van Friesland, Groningen en Drenthe. 1000 hectare recreatiegebied waar heel Leeuwarden met mooi weer te vinden is om te wandelen of te zonnen aan het strand. 

Bonifatiuskapel ( DOKKUM )

Culturele hoofdstad activiteiten vind je niet alleen in Leeuwarden, maar in heel Friesland. Vandaar dat je ook Dokkum tegen komt in dit lijstje. Dokkum is een gezellig stadje en met de aanleg van de centrale as in 2016 ben je er zo! Speciaal voor de culturele hoofdstad wordt de musical Titus in de prachtige Bonifatiuskapel opgevoerd. 

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!

Klik hier om je vraag te stellen