De 5 evenementen die je niet mag missen LF18!

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken

Leeuwarden-Fryslân 2018 meer dan 800 evenementen?!

In het kader van Leeuwarden-Fryslân 2018 vinden er meer dan 800 (!) evenementen plaats in en rondom de Friese hoofdstad. Een immens aanbod met voor ieder wat wils en dus ook voor jou. Omdat alles bijwonen lastig zal worden, helpen we je een handje. Gewoon, zodat je de tofste happenings niet mist. Hieronder onze top 5:

5. Opening van Leeuwarden Fryslân 2018

Pak je agenda erbij en omcirkel alvast met een rode viltstift het weekend van 26, 27 en 28 januari 2018. Waarom? Dan vindt de spectaculaire aftrap plaats van Leeuwarden-Fryslân 2018 en geloof ons: daar wil jij bij zijn! Tryater neemt die opening op zich en gezien hun eerdere voorstellingen is dat het oudste theatergezelschap van Nederland wel toevertrouwd. Met de in Rusland geboren Ira Judkovskaja als artistiek leider is spektakel gegarandeerd. Hoe die opening er precies uit zal komen te zien? Op 27 januari krijg je in de Leeuwarder binnenstad antwoord op deze vraag. Be there!


Opening LF2018

4. Lost in the Greenhouse

Reserveer maar vast tickets voor Lost in the Greenhouse want dit unieke locatietheaterstuk wil je echt niet missen! In de kassen van Sexbierum word je meegenomen in de tragische liefdesgeschiedenis van een Poolse en Friese arbeider in de glastuinbouw. De jonge Polen werken ver van huis samen met de Friese arbeiders aan de teelt van tomaten, komkommers en andere groenten. Zo ontstaat er een heel eigen gemeenschap waarin verschillen in cultuur en achtergrond worden overbrugd met drinken, flirten en feesten. De vondst van een lijk van een jonge Poolse arbeider verandert alles…  Geïnspireerd op een waargebeurd verhaal dat journalist Irene Overduin van de Leeuwarder Courant in 2013 schreef over een Poolse arbeider die dood werd aangetroffen in een sloot in Franeker. (Door theater de Lawei in samenwerking met Orkater, van 13 april t/m 20 mei 2018 bij glastuinbouwbedrijf A.C. Hartman in Sexbierum; tickets kosten 38 euro per stuk)


Lost in the greenhouse

3. The Tall Ships Race

Friesland en watersport zijn onafscheidelijk. Dat die twee een gouden combinatie vormen wordt wel duidelijk wanneer The Tall Ships Race in Harlingen plaatsvinden. Begin augustus meren de allergrootste en -mooiste zeilschepen ter wereld aan in de haven van Harlingen. Tijdens een evenement als deze is de Friese havenstad met al zijn historie nog een paar knopen indrukwekkender en aantrekkelijker. Laat de kans om deze prachtige boten te aanschouwen niet aan je voorbij varen! 

(3 augustus t/m 6 augustus 2018)


Tall Ships Race 2018

2. Sense of Place

Kunst en natuur vloeien het hele jaar door zichtbaar en onzichtbaar in elkaar over in dit grote project langs de Friese kustlijn. Initiatiefnemer Joop Mulder (van het Oeral Festival) wil hiermee de oorsprong van Nederland laten zien, welke ligt in de strijd tegen de zee. De droom van Mulder is groots: hij wil met de kracht van kunst, cultuur en creativiteit bijdragen aan de ontwikkeling van dit unieke werelderfgoed. Door de waarde van het Waddengebied te benadrukken en de projecten in het gebied aan elkaar te verbinden hoopt Mulder veel cultuurtoeristen te trekken, die de regio een economische en maatschappelijke impuls geven. Geen plat massatoerisme, wel een lust voor het oog. 

Wanneer? Het hele jaar door; toegang is gratis.


Sense of Place

1. Giants Steps 2018

In augustus is het tijd voor misschien wel het meest spectaculaire evenement van Leeuwarden-Friesland 2018. De gigantische reuzen van de Franse theatergroep Royal de Luxe vullen dan de straten van Leeuwarden. De marionetten zijn kleurrijke mechanische mirakels die de hele wereld al zijn overgegaan en nu dus voor het eerst in Nederland te zien zullen zijn. De komst van deze reuzen, waaronder een gigantische olifant, is een eerbetoon aan de renovatie van de Afsluitdijk die reusachtig veel impact heeft gehad op Friesland en de rest van Nederland. 

Wanneer? 16 t/m 18 augustus in centrum Leeuwarden; toegang is gratis.


Giant Steps 2018

Meteen tickets boeken voor deze LF2018 events?