Slapen, eten en feesten - Culturele hoofdstad 2018

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken

De beste slaapplaatsen in Leeuwarden in 2018?

Friesland is in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa en jij bent er bij! Waar je gaat slapen, eten en feesten? Je leest het hier. Heb je Leeuwarden al ontmoet? De Friese hoofdstad heeft in de afgelopen jaren een flinke transformatie doorgemaakt en is met waanzinnig veel hotspots helemaal klaar voor jouw komst. Mooie grachten en knusse winkelstraatjes vormen het decor van de sfeervolle oude binnenstad. Eten doe je in bij Proefverlof, De Dikke van Dale of bij het hippe Fellini City Lounge aan het Zaailand-plein in het centrum van de stad. Aansluitend duik je één van de kroegen van de Doelesteeg in of drink je een cocktail in een uitgaansgelegenheid aan het Ruiterskwartier. Daar vind je trouwens ook Stadsschouwburg de Harmonie en poppodium Neushoorn voor een ruim aanbod in muziek en theater.

In de ochtend drink je een kop koffie van huisgebrande bonen bij het ‘live cooking’-ontbijt. Mocht je de natuur juist op willen zoeken dan is een bungalow in het recreatiegebied De Groene Ster de perfecte plek voor jou. Maar neem ook vooral een kijkje buiten de stadsgrenzen van Leeuwarden. Alle elf Friese steden, het Friese merengebied en natuurlijk de Waddeneilanden zijn zeker de moeite waard. Op www.friesland.nl vind je een overzicht van vele bijzondere hotels, B&B’s en hostels in de provincie. Leeuwarden is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Je stapt de trein uit en bent in no time in het centrum van de stad. Vanaf het centraal station vertrekken er treinen en bussen naar de Culturele Hoofdstad-evenementen overal in Friesland.

Bijzonder hostel "alibi" in de oude gevangenis in Leeuwarden

Voor een onvergetelijke nacht boek je een cel in hostel Alibi in de oude gevangenis Blokhuispoort in het centrum van Leeuwarden. Vooral op zoek naar luxe? Dan zit je in het sfeervolle Hotel Post-Plaza zeker goed. Dit voormalige postkantoor is volledig gerenoveerd en iedere kamer is er uniek. Foto van Alibi Hostel. 


Meteen een kamer boeken? Klik hier

Bereikbaarheid met de auto? Waar kun je parkeren?

Leeuwarden is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Je stapt de trein uit en bent in no time in het centrum van de stad. Vanaf het centraal station vertrekken er treinen en bussen naar de Culturele Hoofdstad-evenementen overal in Friesland. Kom je met de auto? Dan parkeer je in één van de vijf parkeergarages in het centrum van de stad, op een P+R plek of gratis buiten het centrum. In de andere Friese steden is parkeren ook geen probleem. Overal wordt duidelijk aangegeven waar je moet zijn. 


Meer informatie bereikbaarheid / parkeren Friesland

Waar bestel je, je tickets en kaartjes voor alle events?

Op www.2018.vanplan.nl vind je alle ins en outs over Leeuwarden-Fryslân 2018 en een overzicht van het hele programma. Heb je een keuze kunnen maken uit het grote aanbod van kunst, cultuur, de tofste feesten en evenementen? Zorg dan dat je via VanPlan je tickets bestelt, voordat ze uitverkocht zijn. Het programma is trouwens nog helemaal niet volledig, de komende maanden komen er nog vele gave events bij. Houd de site dus goed in de gaten voor het laatste aanbod.


Naar het programma

Waar kun je allemaal naar toe tijdens LF2018?