Een koude winteravond in januari

26 januari in Botanische Tuin De Kruidhof in BUITENPOST

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Verhalen bij vuur van wonderdokters en duivelbanners.

Er hangt een mysterieuze sfeer in de tuin van de Kruidhof. Het is koud. Gelukkig zijn er vuurtjes. Om je even aan op te warmen. Niet te lang, want je moet door. Je volgt de lichtjes. Honderden lichtjes op de route. Op naar de volgende verhalenverteller. Het bruist van de verhalen. Oude verhalen over de streek. Verhalen over de geneeskrachtige kruiden in de tuin.

Verhalenvertellers geven aan jou de geheimen door. Geheimen die al vele eeuwen bij knapperende kampvuurtjes van generatie op generatie door gefluisterd zijn. Jij kunt ze ook horen! Laat je meenemen door de mysterieuze en wonderlijke verhalen. De wonderen die al eeuwen in het geheim plaatsvinden.

Het is een ontdekkingstocht door de verschillende tuinen in de Kruidhof. Alles heeft een verhaal. De Kruidhof; in 1930 ontstaan om geneeskrachtige planten te kweken. Sommige te giftig om ze te eten. Gebeurde dat toch? Pijn in je rug? Proef de pittige kruiden van de wonderdokter die diep in het donkere bos woont. Last van vallende blaadjes? Stap in de magische wereld van de bomenfluisteraar. Altijd koude voeten? Ontdek de geheimen van de vuurdrank.

Als je verder loopt naar een andere tuin kom je theatergroep Tryater tegen. Wat vertellen zij? Wat voel je? Wat ruik je? Wat zie je? Snap je de geschiedenis van de kruidentuin?

Geheimzinnig waren vroeger de wonderdokters van de Walden, die wisten altijd een oplossing. Voor elk kwaaltje een verhaaltje. Bekijk de vitrinekast vol met oude doktersinstrumenten. Speciaal voor deze avond. Verwonder je over de meest bizarre instrumenten. Deze zijn toch echt gebruikt!

Wat: EEN KOUDE WINTERAVOND. Verhalen van wonderdokters en duivelbanners bij het vuur. Kruiden als medicijn van vroeger tot nu.
Waar: Botanische tuin de Kruidhof, Schoolstraat 29B in Buitenpost
Wanneer: Vrijdag 26 januari 2018, open vanaf 18.15 uur, groepen starten vanaf 18.30 uur
Voor wie: jong en oud
Kosten: Gratis. Exclusief apart bij te boeken stamppotbuffet, zie website
Inclusief: Verhalen, theater, warme kruidenthee
Opgave: Via info@dekruidhof.nl

Data en tijden

vr 26 januari 2018 : 18:15 - 21:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis
Kinderen : Gratis
65 plus : Gratis
CJP : Gratis

Waar is het?

Botanische Tuin De Kruidhof
Schoolstraat 29B
9285 NE BUITENPOST
0511 541253
www.dekruidhof.nl
info@dekruidhof.nl

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen