King of the Meadows: Grote Grutto Expo

25 januari t/m 2 september in Natuurmuseum Fryslân in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Een avontuurlijke beleefexpositie voor kinderen en gezinnen.

Een tentoonstelling in het veelgeprezen Natuurmuseum Fryslân brengt bezoekers in verwondering over biodiversiteit. Kinderen en volwassenen stuiten op allerlei verrassende belevenissen in het landschap. Deze spannende, innovatieve manier van leren is ontworpen door de internationaal gewaardeerde theatervormgever Theun Mosk. Onvergetelijk is ook het beleven van de vismigratie van zoet naar zout water in de nieuwe onderwaterwereld van het museum.

Speciaal voor kinderen en scholen is er een participatieprogramma en een toer met de ‘Gruttobus’ door de provincie. Deze brengt kinderen behalve naar het museum, ook naar diverse buitenlocaties die onderdeel zijn van het project. Zoals boerderijen die aangesloten zijn bij educatieproject ‘Op Aventoer by de Boer’.

Wat ontdek je als je beter leert kijken?
De combinatie van inhoud en speelse ervaring zorgt ervoor dat kinderen én hun ouders met andere ogen naar hun eigen omgeving gaan kijken. Bovendien heeft een vroege ervaring met onze natuurlijke omgeving een positief effect op latere keuzes in het leven. Maar ook voor (groot)ouders valt er genoeg nieuws te ontdekken tijdens de Grote Grutto Expo.

Wist jij dat een gruttokuiken insecten eet en volwassen grutto’s wormen? Hoe oud wordt een bij eigenlijk? En waar paren vissen uit de Noordzee? Jong en oud beleven het vanaf 1 februari 2018 in Natuurmuseum Fryslân. Markante onderdelen van de tentoonstelling zullen ook als boegbeeld fungeren op plekken binnen en buiten de provincie.

Links

www.kingofthemeadows.eu

Data en tijden

donderdag 25 januari 2018 t/m zondag 2 september 2018

zondag : 11:00-17:00
dinsdag : 11:00-17:00
woensdag : 11:00-17:00
donderdag : 11:00-17:00
vrijdag : 11:00-17:00
zaterdag : 11:00-17:00

Prijzen

Volwassenen : €
Kinderen : €
65 plus : €
CJP : €

Waar is het?

Natuurmuseum Fryslân
Schoenmakersperk 2
8911 EM LEEUWARDEN
058 2332244
www.natuurmuseumfryslan.nl
info@natuurmuseumfryslan.nl

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen